Gallery news

print/design

Follow me:

Drb Tw Be Pin

Hopveld Haacht

Woonontwikkeling met 46 appartementen en 2 commerciële ruimtes (Haacht, BE)

Hopveld Haacht

Woonontwikkeling met 46 appartementen en 2 commerciële ruimtes (Haacht, BE)

 

Dit energiezuinige nieuwbouwproject met 46 in grootte variërende appartementen, 2 gelijkvloerse commerciële ruimtes en een ondergrondse parkeergarage, zet in op de verdere centrumversterking van Haacht. Na residentie ‘De Mouterij’ (C.T. Architects) en het naastgelegen woonzorgcentrum ‘Astor’ (OSAR architecten) is dit het derde project in uitvoering van het masterplan EDEN dat voorziet in goed gelokaliseerde, kleinere maar comfortabele woningen in het hoofddorp Haacht.

Het nieuwe wooncomplex werd opgevat als een robuuste structuur met twee vleugels die een royale, collectieve binnentuin omarmen waarin de bewoners alle seizoenen zullen ervaren door de aanplant van heestermassieven, hagen en bomen in combinatie met een lage beplanting en bodembedekkers. Op strategisch gekozen plaatsen werd er plek voorzien tot ontmoeting.

De identiteit van wooncomplex ‘Hopveld’ wordt in grote mate bepaald door het samenspel van in breedte wisselende, verdiepingshoge raampartijen en de herhaling van bruin-rode bakstenen pendanten met een uitslag van cement gecombineerd met een neutraal, aluminium buitenschrijnwerk voor de ramen en borstweringen. De beleving ervan wordt versterkt door de goed uitgebalanceerde en groene inrichting van de bijhorende buitenruimtes.

C.T. ARCHITECTS was verantwoordelijk voor het ontwerp, het bekomen van de omgevingsvergunning en de kwaliteitsopvolging van het project. Het bureau OSQB volgde de uitvoering verder op.

 

Opdrachtgever: CORES Development Uitvoeringstermijn: 2017-2021

Oplevering: 2021