Grafting Light

Modulair verlichtingssysteem

Grafting Light

Modulair verlichtingssysteem

 

Grafting Light is een modulair verlichtingssysteem dat onmiskenbaar refereert naar de buismeubelen uit het Interbellum. Het is eveneens een knipoog naar bepaalde ambachtelijke processen binnen de fruitteelt waarin al eeuwen, door middel van te ‘enten’ (grafting), bepaalde oerrassen van generatie op generatie worden doorgegeven. Net zoals er verschillende variëteiten kunnen geënt worden op mekaar, zo laat Grafting Light toe om poëtisch, originele en verrassende combinaties te maken.

Alle gepoederlakte basiselementen van het verlichtingssysteem zijn voorzien van een gestandaardiseerde interne schroefdraadverbinding waardoor er een modulair systeem ontstaat. Het is mogelijk te vertrekken van een metalen of betonnen voet, een speciale onderschroefbevestiging of een wandkrul waarop de verschillende onderdelen zoals de uitkraag- of boomelementen, bevestigd kunnen worden, al dan niet aangevuld met specifieke accessoires. De boom met zes vertakkingen kan gebruikt worden als kapstok, of als staanlamp als er één of meerdere lampen ingeschroefd worden. Het uitkraag-element vormt een bureaulamp of een lichtpunt op afstand boven de tafel.

Grafting Light is dan ook meer dan een lamp … het is een sculptuur, een kunstwerk met een grijpende visuele impact in elke context.

 

Ontwerp: Nick Ceulemans, Jaar: 2012, Fotografen: Tim Van de Velde, Sonny Vandevelde

 

Info

Category: