Gallery news

print/design

Follow me:

Drb Tw Be Pin

Nick Ceulemans

 

 

Curriculum Vitae

 

Nick Ceulemans studeerde in 2002 met grootste onderscheiding af als architect aan de Provinciale Hogeschool Limburg (Diepenbeek, BE). Na zijn architectuurstage in het kantoor van Wiel Arets (Maastricht, NL), werkte hij als projectmedewerker aan kleine en middelgrote architectuurprojecten bij Bureau Cleuren-Merken (Riemst, BE). Ondertussen was hij met eigen werk reeds laureaat van verschillende wedstrijden wat hem in 2003 ook de titel bezorgde van ‘Jonge Ontwerper van de Vlaamse Gemeenschap en Nederland’ voor zijn werk tijdens de Meesterproef georganiseerd door de Vlaamse en Nederlandse Bouwmeesters Bob van Reeth en Jo Coenen.

In 2005 volgde hij de bijkomende masteropleiding “Housing and Urbanism” aan de Architectural Association (Londen, UK) die hij met onderscheiding voltooide in 2006. Hij bleef in Londen tot eind 2008 en werkte er tijdens deze periode als projectmedewerker bij Zaha Hadid Architects en David Chipperfield Architects waar hij mee verantwoordelijk was voor het ontwerp, de detaillering en uitvoering van een aantal grote architectuurprojecten te Dubai, Atlanta, Mallorca en New York.

Sinds de oprichting van C.T. ARCHITECTS eind 2008 heeft Nick zich toegelegd op het ontwerp en de realisatie van eigen architectuurprojecten op verschillende schalen, ontwierp hij interieurobjecten en werkte hij mee aan kernversterkings- en onderzoeksprojecten. Nick Ceulemans combineert zijn zelfstandige activiteit met een deeltijdse functie als docent bij de Faculteit Architectuur en Kunst van de Universiteit Hasselt waar hij de studenten begeleidt in het ontwerpend en theoretisch onderzoek rond actuele ruimtelijke problematieken. Sinds 2017 zetelt hij eveneens als deskundige in de Welstands- en Monumentencommissie te Maastricht.

 

Registraties

Geregistreerd als architect bij de Orde van Architecten, tabel Limburg (stamnummer: A202109)
Opgenomen in het register van ruimtelijke planners van de Vlaamse Overheid
Lid van ‘The Royal Institute of British Architects